Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este o agenție din România care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, înființată în anul 2004. Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanțate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). Subvențiile se acordă sub formă de plăți directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) și în cadrul măsurilor de piață pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC). Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură administrează sistemul de certificate de export-import și garanții pentru importul și exportul produselor agricole, elaborează și implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenție pentru produsele agricole.

Instituția are următoarea organizare: aparat central, 42 de centre județene și 210 centre locale.

În cursul anului 2009, APIA a plătit peste 1,9 miliarde lei (circa 528,5 milioane euro), pentru 1.082.942 fermieri care au depus cereri în cadrul Campaniei SAPS 2008 și 11,9 milioane lei (circa 3,5 milioane euro) pentru 3.848 fermieri, pentru Campania SAPS 2007.

În anul 2009, APIA a primit 1,116 milioane cereri de plată pentru o suprafață de 9,6 milioane hectare, iar în 2008 fuseseră înregistrate 1,123 milioane cereri pentru 9,3 milioane hectare.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Cumpară brichete resturi vegetale

Gaseste-ne pe facebook

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Utille»Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)

Cauta categorie